Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Λάιφ κόουτσιζ και μεταξωτές κορδέλες... (Σύγχρονοι ψευτομεσσίες)


 Εν τω μεταξύ, γεμίσαμε "life coaches", οι οποίοι μας "υπαγορεύουν" πώς και με ποιόν τρόπο θα ζήσουμε ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ τη ζωή μας.... Αφού όλα τα κάναν, πρώτα, περίπλοκα ( σα μαθηματική εξίσωση, φαντάσου) σου δίνουν και τη "λύση" (τι γενναιόδωροι!!!!) Πράγμα, το οποίο με οδηγεί στην παρακάτω συνειδητοποίηση, σε συνδυασμό και με κάποια χρονάκια θητείας στην "πιάτσα": η ελευθερία κι η "ανεκτικότητα" (ιδίως η τελευταία!!!!!!) είναι ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ στις σύγχρονες "δημοκρατίες"... Η έννοια έχει πολύ καλό marketing, η ουσία όμως είναι περισσότερο ΚΟΥΦΙΑ από ποτέ! Το lifestyle έχει επιβάλλει τη δική του, άτυπη, νόμιμη θα έλεγε κανείς, "δικτατορία"! Από τον τρόπο που μιλάς, μέχρι του πώς κινείσαι, ένα σύστημα το οποίο ευνοεί κοινωνιοπαθείς και ψυχοπαθείς!! Ιδίως ψυχοπαθείς! Εάν κάποιος διαβάσει τι ακριβώς είναι η τελευταία θα το αντιληφθεί... (Γιατί άραγε;;;; Άνθρωποι με τέτοια χαρακτηριστικά βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και πετυχαίνουν στη ζωή, τουλάχιστον σε κοινωνικό επίπεδο;;;; Έλα ντε...)

Τώρα, οι "life coaches" έρχονται με περισσή άνεση και μας μιλάνε για "ναρκισσισμό" (δικό μας πάντα!!!) κι ότι "δεν προσπαθήσαμε αρκετά" (απόπειρα δημιουργίας ενοχών στο "δέκτη", εκ μέρους του "πομπού", στρατηγική που όλες οι μεγάλες ΣΕΚΤΕΣ και θρησκείες, στο παρελθόν, χρησιμοποίησαν προκειμένου να μαζικοποιηθούν σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού) και για "ζώνη άνεσης" (γι' αυτό κι είμαστε ναρκισσιστές, επειδή επιζητάμε την ασφάλειά μας) -ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΩΡΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;; ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ;;;- .....

Αλήθεια, σε τελική ανάλυση, τον δικό τους ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟ τον έχουν κοιτάξει;;;;;;; (Μήπως τελικά το "life coaching" καταντάει, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ξεκίνησε με ευγενή κίνητρα, μία "αίρεση" (cult) με τον "Καθοδηγητή" (Life Coach) στο επίκεντρο;;;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου